Om museet


utemöbler

Utemöbler utanför entrén

Välkommen till Möbelmuseet i Limhamn!

Museet slog upp portarna sommaren 2014 och här kan du se möbler från olika tidsepoker – allt från antikt till retro. Jag som driver museet heter Anna och jag bestämde mig för att öppna ett museum eftersom jag har samlat på gamla möbler länge och helt enkelt ville dela med mig av min stora samling. Möblerna är bland annat inköpta på auktioner och second hand.

Museet har tre rum som är tidsenligt inredda efter olika årtionden: 20-talsrummet, 50-talsrummet och 70-talsrummet. I dessa rum kan man se hur ett typiskt hem kunde se ut på den tiden. I Antikrummet kan man se möbler från 1600-talet, 1700-talet och 1800-talet, och i Biblioteket kan man slå sig ner och titta i olika böcker och tidskrifter som handlar om möbler och inredning genom tiderna.

Öppettider
Museet håller öppet dagligen mellan klockan 11.00-17.00 under sommaren från 1 juni till 31 augusti. Från 1 april till 31 maj och 1 september till 31 oktober är det öppet på helgerna mellan klockan 12.00-16.00. Det går bra att besöka museet även under resten av året om man kontaktar mig i förväg.

Information
• Inträde till museet är 70 kr för vuxen från 16 år och 40 kr för barn 10-15 år. Barn under 10 år går in gratis i vuxens sällskap.
• Under sommaren finns det glass och dryck att köpa vid entrén. Detta får dock ej förtäras inne på museet, men det finns bord och bänkar utanför.
• När man går in på museet får man låna ett häfte med information och fakta om utställningarna och de möbler som visas. Finns på svenska och engelska.
• Det går att boka guidade visningar utanför de ordinarie öppettiderna. En guidad visning på museet kostar 100 kr för vuxen från 16 år och 50 kr för barn 10-15 år. Barn under 10 år går in gratis i vuxens sällskap.

Kontakt
Kontakta mig gärna på info@limhamnmuseum.nu om du har några frågor eller om du vill besöka museet utanför ordinarie öppettider.