Om Anna


Jag som driver Möbelmuseet heter Anna och jag bestämde mig för att öppna ett museum eftersom jag har samlat på gamla möbler länge och jag kände att jag ville dela med mig av min samling. Det är ju ingen idé att vackra möbler står och samlar damm när andra kan njuta av dem!

Jag har alltid varit intresserad av möbler och inredning och då framförallt äldre möbler. Inredningen är verkligen ett tidsdokument som tydligt med färger och former visar vilken tid den tillhör. Som med allt annat så förändras ju stilarna med åren. Ibland har det varit inne att ha runda former och färgglada möbler med dekorationer och krusiduller och ibland har det varit modernt med raka linjer och dova färger. Det är just förändringarna som jag tycker är så spännande, och därför samlar jag på möbler från olika tidsepoker.

På museet visar jag möbler som är från 1700-talet och fram till 1970-talet. Möblerna är bland annat inköpta på auktioner och second hand. Vissa av de äldre möblerna är restaurerade för att få ett tidstypiskt utseende men mycket är också original. För att utställningarna i 20-, 50- och 70-talsrummen ska bli så bra som möjligt har jag också samlat in diverse saker som till exempel tidsenliga böcker, kaffekoppar och andra småprylar som hjälper till att förstärka bilden av hur ett hem kunde se ut på den tiden.

Jag vill helt enkelt visa hur möbler och inredning har förändrats genom tiderna, och eftersom jag fortfarande samlar på möbler för min egen skull så är det mycket möjligt att museet kommer att ändra skepnad ibland för att visa upp andra stilar och tidsepoker.