Olika stilar från olika länder

Anna / 6 oktober, 2014

När det kommer till inredning och historia är det fräst Sverige och svenska möbler jag intresserar mig av, men dock inte uteslutande svenskt. Ibland är man helt enkelt sugen på något nytt och snöar in på inredning från ett helt annat land ett tag. Även om man dock oftast återvänder till det svenska till slut.

Just nu är jag inne i en sådan period, då jag snöar in på inredning från något annat land, och den här gången handlar det om en hel världsdel – nämligen Afrika! För några månader sedan besökte jag Zimbabwe och Sydafrika då en av mina släktingar gifte sig där nere. Dels var det riktigt häftigt att få upptäcka den afrikanska kulturen och naturen (vi besökte bland annat viktoriafallen, wow!), men som den möbel-nörd man är upptäckte man också den Afrikanska inredningen.

Så allt oftare hamnar jag nu på sidor om afrikansk inredning när jag sitter vid datorn, jag har upptäckt en sida som är jättebra, och dessutom på svenska, den heter Massaj – ge den ett besök om du vill veta mer om afrikansk inredning!

Så bli inte allt för förvånade om det kommer en specialutställning lägre fram i museet, med afrikanska inslag!