Hur ser det ut hemma hos en möbelsamlare?

Anna / 18 oktober, 2014
byråstol

Fin byrå med tillhörande stol

Jag har länge samlat på gamla möbler. Med gamla menar jag allt från antikt till 70-tal i runda slängar. 80- och 90-talet har inte riktigt hunnit bli så retro än. Det är lite för nytt helt enkelt, och det är ju så med trender att när det kommer något nytt vill man slänga ut det gamla som då anses fult och tråkigt. 80- och 90-talet är fortfarande lite fult och tråkigt. Det kommer garanterat att komma en tid då fulfurun och allt som hör den tiden till blir populärt igen, men i dagsläget ligger det i någon slags gråzon och väntar på nya glansdagar.

Med tanke på att jag samlar på möbler från olika tidsepoker så kan ni ju tänka er att det ser lite brokigt ut hemma hos mig. Om man får drömma fritt skulle jag gärna ha flera hus där jag kunde inreda vart och ett i olika stilar med tidsenliga möbler, men den drömmen får nog stanna just som en dröm. I mitt museum har jag ju nu chansen att göra nästan det, med skillnaden att jag inte bor där utan visar upp det, och det är faktiskt nästan ännu bättre eftersom fler än jag då har chansen att få njuta av alla vackra möbler.

I mitt eget hem trängs alltså väldigt många olika stilar i en salig blandning men ändå med en tanke bakom. Ibland kan det vara lite svårt att bestämma om man ska spara de riktiga godbitarna i sitt eget hem eller ha dem på museet, men det går ju faktiskt att variera sig också!