Hitta vackra sänggavlar på nätet

Anna / 26 oktober, 2014
säggavel

En vacker sänggavel

Om man vill göra om i sovrummet utan att behöva anstränga sig så mycket eller lägga mycket pengar så är ett bra tips att skaffa en snygg sänggavel. Den som är händig kan göra en egen sänggavel. Det är ett enkelt sätt att göra sovrummet personligt eftersom ett hemmabygge kommer att vara unikt även om det är inspirerat av någon annan sänggavel. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan använda sig av. Allt från drivved till plåt kan bli en snygg sänggavel.

För den som inte vill bygga själv kan det förstås också finnas mycket fint att fynda på till exempel auktion och second hand. Många handlar på nätet idag, och även där finns det auktioner och second hand. Blocket och Tradera är kända sidor och där kan man göra riktiga fynd, men man måste också sålla agnarna från vetet och själv ha ett öga för en bra affär. Det finns också professionella auktionssidor som till exempel Bukowskis, men där är det å andra sidan inriktat på dyrare designmöbler.

Jag gillar äldre möbler och för mig är det viktigt att möblerna är original, men den som bara söker en stil kan också fynda mycket bland nyproducerade möbler som har ett antikt eller retro utseende. Ett tips är Trademax som är en sida på nätet som har många snygga sänggavlar i olika stilar till väldigt bra priser. Jag gillar verkligen deras sänggavel Vintage som består av rustik alm, och för en lite elegantare look är jag förtjust i sänggavlarna Magda och Joline.