Hej igen!

Anna / 18 november, 2015

Nu är det ett halvår sedan jag senast skrev någonting här på bloggen och et har jag lite dåligt samvete för. Det kan ju verka som om jag försvunnit från jordens yta, men det har jag inte, definitivt inte. Jag lever och har välmågan i allra högsta grad, och samma sak är det med museet. Men jag måste erkänna att inte så mycket nytt har tillkommit till museet under det här halvåret utan utbudet är i stort sett sig likt. Mest har jag sysslat med lite småförändringar här och där, för att göra presentationen så bra och upplysande som möjligt. Det finns med andra ord inte så mycket att rapportera från museet, vilket egentligen inte är ett skäl att inte uppdatera bloggen.

Det finns andra museer med möbler
Till exempel kan jag ju skriva om konkurrenter. Det finns andra museer som helt eller delvis koncentrerar sig på möbler. Själv vill jag gärna hjälpa små kämpande konkurrenter och jag tänkte att jag skulle börja med ett obskyrt litet museum i New York vid namn Metropolitan Museum of Art. De har sedan 1909 haft en ”amerikansk” avdelning med inriktning på amerikansk inredning och amerikanska möbler. 2009 återinvigdes avdelningen efter att ha gjorts, förbättrats och gjorts mer tillgänglig. Jag har inte besökt museet, men på sajten så kan man i alla fall få en aning om hur bra det är (USA:s mest besökta). Väldigt bra video! En dag så…

Jag ska väl erkänna att än så länge så ligger inte Limhamns Möbelmuseum på den nivån, men det är heller inte riktigt målsättningen. Både stora och små museer har sin plats att fylla och det finns saker som Limhamns Möbelmuseum kan göra som inte riktigt skulle fungera på Metropolitan Museum of Art. Vi kompletterar varandra fint, helt enkelt! En av fördelarna med mitt lilla museum är att folk inte har lika stora krav och förväntningar vilket gör att jag har betydligt större frihet. Dessutom blir det lättare att överraska positivt. Risken finns ju att den som besöker Metropolitan Museum of Art har så höga förväntningar att de blir omöjliga att uppfylla.

Det finns annat än möbler också
Sedan har jag ägnat mig åt en del annat också, och med en del annat menar jag att jag tillbringat alldeles för mycket tid med att slösurfa på nätet. Det som är bra med att slösurfa är att man kan hitta så mycket spännande som man inte kände till sedan tidigare. Till exempel stötte jag på bloggaren Lars Krog, som beskriver sig själv som en glad pensionär som tagit på sig att föra pensionärernas talan.

Det låter kanske inte så kul, men han skriver om en hel del intressanta saker, som chiafrön. Jag läste detta inlägg som han skrivit om dem och blev riktigt inspirerad. Det såg ju så gott ut att jag bara måste prova själv! Efter att nu ha provat dem själv så kan jag bara hålla med om att det är fantastiska små frön. Det är helt klart att vi har mycket att lära av de äldre i vårt samhälle. Tack, Lars!