Fynda möbler

Anna / 10 november, 2014

Ibland får jag frågan hur jag hittar alla möbler, och det tänkte jag svara på nu samtidigt som jag ger mina bästa tips för den som villa fynda gamla möbler!

Jag hittar många av mina möbler på auktioner och second hand och på annonssidor som Blocket och Tradera, och eftersom jag har sysslat med det här länge så har jag också en del kontakter i branschen. Släkt och vänner är också bra på att tipsa om saker som jag skulle kunna tänkas vara intresserad av. Det gäller med andra ord att söka brett och ha många krokar ute.

För mig är det också viktigt att ta vara på bra tillfällen. Dödsbon kan till exempel vara en guldgruva. Ibland vill de närstående bara bli av med sakerna så snabbt och enkelt som möjligt, och då kan man göra riktiga fynd eftersom det ofta är äldre inredningar och välbevarade saker. Det var inte lika mycket slit och släng förr, och det märks i hur man tar hand om sina möbler.

Det är också viktigt att veta hur mycket tid och engagemang man kan och vill lägga. Den som är händig och har tiden och lusten kan köpa billigare möbler som behöver restaureras, men vet man med sig att de kommer att bli stående är det bättre att satsa på möbler av bättre skick direkt. Ett annat alternativ är förstås att låta proffs göra det, men det kan bli dyrt.

Alla samlare vet nog att det kan vara lätt att samla på sig för mycket, så man får också tänka på att handla efter sin budget och efter vad som är rimligt för en själv. Det går förstås också att sälja vidare delar av sin samling när man köper nytt. Själv valde jag att öppna museum istället. Varmt välkomna hit!