Biblioteket – inredning genom tiderna

Anna / 15 december, 2014

biblioEtt av rummen på museet har jag valt att kalla för Biblioteket. Där finns böcker och tidskrifter som handlar om inredning genom tiderna. Det finns också soffor och fåtöljer så att man i lugn och ro kan slå sig ner och bläddra i en bok eller tidning. Tanken är att man ska kunna fördjupa sig i det man tycker är intressant. Oavsett om man är intresserad av danska designmöbler, svenska serviser, kända formgivare, tidlösa mönster eller bara vill bläddra i inredningsmagasin från 70-talet eller modern tid så finns det något att se i Biblioteket.

Biblioteket fylls också på efter hand när jag hittar nya böcker eller tidningar att fylla hyllorna med. Museet har specifika utställningar för antika möbler samt för 20-tal, 50-tal och 70-tal, men i Biblioteket ryms mycket mer än så. Där får all inredning ta plats oavsett vilken tidsperiod det gäller. Det finns med andra ord även tidningar och böcker som handlar om modern inredning, så det finns verkligen något för alla oavsett vilka stilar man tycker om.

Jag rekommenderar er verkligen att spendera lite tid i Biblioteket när ni besöker museet. Det är förstås inte ett bibliotek som man kan låna böcker i, men man får sitta och läsa så länge man vill (i alla fall så länge museet är öppet), och det går också bra att gå och komma tillbaka så länge man visar upp giltig entrébiljett för den dagen. Och det gäller förstås för hela museet. Så länge man betalar entré för dagen får man spendera hur mycket tid man vill här. Perfekt för en regnig dag!